Renginys, skirtas Tarmių metams

2013 m. balandžio 26 d. Adakavo bendruomenės namuose vyko susitikimas su Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininke dr. Daiva Vaišniene. Ji – mūsų kraštietė.

Daiva Vaišnienė susirinkusiems papasakojo apie tai, kaip atsirado tarmės, kaip jos skirstomos, siūlė pasiklausyti tarmiškų tekstų. Atsakė į klausimus, pasidalijo prisiminimais apie Skaudvilėje ir jos apylinkėse vykusias kraštotyrines ekspedicijas.

Adakavo pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Zita Jarašūnienė pasekė pasaką  Apie vyna puona. Visus pakvietė padainuoti Adakavo krašto dainą Palenkeis palenkeis.

Renginyje dalyvavo ir kalbėjo Tauragės kultūros centro etnografė Lijana Kiltinavičienė, Skaudvilės seniūnijos seniūnas Virginijus Būdvytis, seniūno pavaduotoja Dalia Milašienė, seniūnaitis Remigijus Maraulis.

Baigiantis susitikimui Regina Bartkėnienė padėkojo Daivai Vaišnienei, įteikė Adakavo šeimininkių Danutės Lembutienės iškeptos duonos, Rimos Anulienės suslėgtą sūrį ir padeklamavo bibliotekininkės Reginos Vingienės sukurtas eiles Apie sūri.

Renginį organizavo Adakavo kultūrinio darbo organizatorius Petras Bartkėnas kartu mokykla, biblioteka ir bendruomenės taryba.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.