Spektaklis Skaudvilės kultūros namuose

Balandžio 5 d., 19 val. Skaudvilės kultūros namuose

VšĮ Laimingi žmonės“ pristato vienos dalies absurdo komediją suaugusiems

Atėjau, pamačiau, negalėjau“ (arba Visiškas Rudnosiukas“)

Spektaklis skirtas suaugusiems vaikams nuo 14 iki 99,9 metų. Sukurtas pagal jau kultine tapusią V. V. Landsbergio knygą „Rudnosiuko istorijos“. Knygos autorius taip pat yra ir šio spektaklio režisierius. Pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Ainis Storpirštis, kurio talentas praėjusį teatro sezoną buvo įvertintas aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu – Auksiniu scenos kryžiumi.

Monospektaklio žiūrovui nešama žinia – nieko nėra nei linksmo, nei liūdno. Visas gyvenimas tarsi banguota jūra: į vieną pusę krypt – linksmiau, į kitą – jau liūdniau.

Išsamiau apie spektaklį:

Kodėl toks spektaklio pavadinimas? Anot V. V. Landsbergio, perfrazavus Cezario žodžius, spektaklio veikėjas Rudnosiukas nori būti, draugauti su visais, tačiau jis neturi nugalėtojo dovanos. „Negalėjau nugalėti“, – šią mintį, tvyrančią ore, turėtų suvokti  monospektaklio žiūrovas.

Žvelgiant giliau, spektaklyje užkoduotos kelios prasmės: asmeninė kiekvieno žmogaus patirtis, politinė Lietuvos istorijos prasmė. „Rudnosiukas išgyvena tarsi tris fazes: jaunas, nesubrendėlis protestuotojas, paskui jis tremtyje, galiausiai jis grįžta į nepriklausomą Lietuvą ir tęsia savo buvimą“, “ filosofuoja režisierius. „Ko siekiu Rudnosiuko istorija? Kad mes nesurimtėtume, kad prisimintume vaikystę, nusimetę oficialumo kaukę. Kas tas Rudnosiukas, kas tas minkštas meškiukas? Tai – mūsų siela, mūsų džiaugsmas, mūsų spontaniškumas, nebijojimas elgtis kvailai ar taip, kaip norisi. Juk ir cirke būna rausvaplaukis klounas, kuris truputį nevykėlis, truputį kvailas, tačiau jis yra išmintingiausias“, – kalba V. V. Landsbergis.

„Laimingi žmonės“, pristatantys šį monospektaklį tiki: kiekvienas, atėjęs susipažinti su Rudnosiuku, taps bent maža dalele laimingesnis nei buvo vakar.

Pjesės autorius ir režisierius Vytautas V.Landsbergis.

Vaidina Ainis Storpirštis.

Dailininkė Ramunė Skrebūnaitė

Muzikinis apipavidalinimas Eglės Sirvydytės

Spektaklio organizatorius VšĮ „Laimingi žmonės“

Daugiau informacijos: www.laimingizmones.lt

 

Žiniasklaida apie spektaklį:

2013-10-21 2012-05-17 Šmaikščiai išmintingos Rudnosiuko istorijos Lzinios.lt

Aukš­tas, liek­nas, aš­trių vei­do bruo­žų… At­ro­dy­tų, tai so­li­džiuo­se ir su­nkiuo­se spek­tak­liuo­se vai­di­nan­čio ak­to­riaus-tra­gi­ko sa­vy­bės. Ta­čiau jau­na­sis Ai­nis Stor­pirš­tis, įžen­gęs į sce­ną su „Rud­no­siu­ko istorijomis“, spek­tak­liui įsi­bė­gė­jant pa­ma­žu tam­pa pa­čia tra­piau­sia bū­ty­be ––– Rud­no­siu­ku. Daugiau…

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.