Sakralinės muzikos koncertas Adakavo bažnyčioje

2014 m. liepos 27 d. 19.30 val. Adakavo šv. Jono krikštytojo bažnyčioje vyko sakralinės muzikos koncertas LIBER TABULATŪROS LOBYNAI. Koncertavo Tarptautinis senosios muzikos ansamblis CANTO FIORITO. CANTO FIORITO reiškia PAGRAŽINTAS DAINAVIMAS. Ansamblis susikūrė 2013 metų pradžioje.  Vilniuje atlieka viduramžių renesanso ir baroko muziką. Ansamblio vadovas Rodrigo Calveyra (Brazilija/Prancūzija). 19.00 val. buvo aukojamos šv. Mišios už parapijiečius, už visus, dalyvaujančius šv. Mišiose, už koncerto atlikėjus ir už patį koncertą, kaip Dievo dovaną Adakavo parapijai.

Per 2009 metus Kristiano vargonų restauravimo firmos iš Drezdeno meistrai rinko informaciją apie mūsų vargonus. Po nuoseklios analizės buvo nustatyta, kad Adakavo bažnyčios vargonai pagaminti 1780 metais Adamo Gottlobo Casparini. Restauratorių nuomone, šie vargonai – unikalūs savo skambesiu.

2010 m. gegužės 10 dieną Adakavas sulaukė labai garbingų dosnių svečių – geriausių Europos vargonų meistrų iš Drezdeno: Kristiano, Friedemanno, Matthiaso, Krzysztofo, Martino ir Ryano. Meistrai visą savaitę gyveno Adakavo parapijiečių namuose ir nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro savo medžiagomis ir įrankiais restauravo vargonus. Gegužės 15 d. bažnyčioje įvyko 18 amžiaus pradžios vargonų muzikos koncertas.

Tarptautinio senosios muzikos ansamblio Canto Fiorito, vadovaujamo Rodrigo Calveyra (Brazilija/Prancūzija), 2014 m. liepos 27 d. pasiklausyti prisirinko pilna mūsų bažnytėlė. Vargonininkė Asta Šlepavičienė trumpai pristatė ansamblį, atlikėjus ir vadovą.

Muzikavo Ieva Gaidamavičiūtė, sopranas, Renata Dubinskaitė, mecosopranas, Saulė Šerytė, mecosopranas, Nerijus Masevičius, bosas, Rodrigo Calveyra, cinkas, išilginės fleitos (Brazilija/Prancūzija), Ieva Baublytė, išilginės fleitos, gotikinė arfa, Ariel Rychter, vargonai (Argentina/Šveicarija) Rodney Prada, viola da gamba (Costa Rika/Italija).

Susirinkusieji negailėjo plojimų. Po koncerto svečius sveikino ir jiems dėkojo Adakavo bendruomenės pirmininkas Romualdas Levanauskas, Adakavo socialinės globos namų direktorė Kristina Anulienė, kunigas Stasys Šlepavičius, 2012-2016 m. kadencijos Seimo narys Edmundas Jonyla, Slaudvilės seniūnijos seniūnas Virginijus Būdvytis. Gėlių puokštė įteikta Astai Šlepavičienei, kuri rūpinosi koncerto organizavimu ir svečių priėmimu.

Padėkoję muzikantams, bažnyčios choristai ir pastoracinės grupės nariai rinkosi į parapijos salę pabendrauti su ansamblio atlikėjais.

Dėkojame kunigui Stasiui Šlepavičiui, kaip pagrindiniam rėmėjui, Adakavo bendruomenės ir pastoracinės grupės nariams už vaišes vakarėliui: Grasildai Ananjevienei, Kristinai Anulienei, Rimai Anulienei, Vilmai Bertašienei, Zitai Jarašūnienei, Almai ir Romualdui Levanauskams, Angelei Neteckienei, Danutei Šmitienei, Reginai Vingienei.

Koncertą organizavo VšĮ „Suonatori del granduca“.

Koncertą rėmė Lietuvos kultūros taryba, Adakavo Šv. Jono Krikštytojo parapija.

Adakavo bendruomenė nuoširdžiai dėkoja pagrindiniams informaciniams rėmėjams – Lietuvos radijui ir Tauragės radijui.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.