IR VĖL „PO SAVO STOGU…“

2014 m. lapkričio 28 d. įvyko tradicinė bendruomenės šventė „Po savo stogu visaip patogu“.

Šventė kasmet vyksta paskutinėmis savaitės dienomis prieš Adventą. Mūsų protėviai, švęsdami kalendorines šventes, tarsi atitrūkdavo nuo kasdienybės ir į pirmą vietą iškeldavo būties klausimus. Būtent tada sustiprėdavo jų ryšys su gamta ir Aukščiausiuoju. Lietuvių papročiai, tikėjimai ir spėjimai rodo, kad liaudies kalendoriuje Adventas buvo mistiškas laikas. Senovėje greičiausiai tai buvęs rimties, saulės gesimo laikas ir ūkinių metų pabaiga.

Šventėje dalyvavo bendruomenės nariai, parapijos kunigas mgr. Stasys Šlepavičius. Jis pašventino šventinį stalą, pasveikino susirinkusius Visi sukalbėjo maldą.

Šventės metu buvo padėkota bendruomenės nariams, kurie 2014 metais aukojo savo laiką ir asmenines lėšas, kad bendruomenės pastatas ir jo aplinka būtų tvarkingi. Šiemet buvo nutarta pagerbti ir bendruomenės saviveiklininkus. Visiems įteiktos atminimo dovanos. Apdovanoti buvo Grasilda Ananjevienė, Kristina Anulienė, Regina ir Petras Bartkėnai, Danutė Ivanauskienė, Zita Jarašūnienė, Saulius Klimas, Rasa ir Ignacas Laugaliai, Alma ir Romualdas Levanauskai, Lina ir Remigijus Marauliai, Irena ir Svajūnas Macaičiai, Angelė Neteckienė, Tomas ir Kęstutis Remeikiai, Vita ir Antanas Račkauskai, Danutė Šauklienė ir Mindaugas Šmuilys, Asta Šlepavičienė ir Paulina Šlepavičiūtė, Danutė ir Stanislovas Valuckiai, Regina ir Saulius Vingiai.

Koncertavo Adakavo bendruomenės saviveiklininkai, vadovaujami Petro Bartkėno ir Astos Šlepavičienės, Adakavo mokyklos-daugiafunkcio centro ir Adakavo bendruome-nės šokėjos, vadovaujamos Danutės Ivanauskienės (Vilma Bertašienė, Danutė Ivanauskienė, Laura Janušienė, Jūratė Latožienė, Vita Račkauskienė). Artėjančio gimtadienio proga buvo pasveikintas bendruomenės pirmininkas Romualdas Levanauskas.

Šventę vedė Zita Jarašūnienė ir Romualdas Levanauskas, grojo skaudviliškiai – Rasa Bartkuvienė ir Albinas Dobilas.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.