Pasitikrino 28 moterys

2012 m. liepos 17 d. jau nuo 14 valandos į kaimo biblioteką pradėjo rinktis moterys. Ir tikrai ne knygų paskaityti, o pasitikrinti savo sveikatą. Moterys turėjo galimybę iš anksto registruotis. Įdomu, kad paskambino vienas vyras ir užregistravo savo žmoną. Jis sakė, kad labai rūpinasi žmonos sveikata.

Apie 15 valandą į bibliotekos kiemą įriedėjo moterų lauktas „Rožinio kaspino“ autobusiukas. Juo atvyko projekto „Nedelsk“ koordinatorė Beata Krapikaitė ir gydytojas radiologas iš Kauno Donatas Ragaišis.

Gydytojas kruopščiai patikrino net 28 moteris. Jauniausiai iš jų buvo dvidešimt devyneri, vyriausiai – septyniasdešimt šešeri.

Beata moterims bibliotekoje paliko pasiskaityti brošiūrų – „Moteriško“ vėžio paslaptys ir  22 klausimai seimo narei Agnei Zuokienei. Jose rašoma, kad krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga pasaulyje. Suserga kas devinta pasaulio moteris. Krūties vėžys – kantri ir paslaptinga liga: ji gali žaisti slėpynių ir 10, ir 15 metų, bet neišryškėja jokie ženklai, o skausmo išvis nebūna.

Džiugu, kad pasitikrinusios moterys buvo sveikos.

Bibliotekininkė Regina Vingienė pavaišino svečius naminiu sūriu, žagarėliais, kava. Svečiai daug klausinėjo apie Adakavą, domėjosi jo istorija.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.