Nulijo nuvilnijo Joninių šventė Adakave

DSC_1822

2018 m. birželio 24 d. šventė prasidėjo, kaip ir buvo planuota, Šv. Jono Krikštytojo atlaidais Adakavo bažnyčioje. Mišias aukojo kunigas, teol. lic. Arūnas Bladžius. Choristams akompanavo vargonininkė Asta Šlepavičienė. Vieną giesmę mišių metu giedojo operos solistė Judita Leitaitė.

Pasibaigus mišioms visi liko bažnyčioje ir klausėsi Juditos Leitaitės koncerto. Solistei pritarė  vargonininkas Jurijus Suchanovas ir smuikininkė duktė Paulina Daukšytė. Po koncerto, kuriame skambėjo įvairių epochų kompozitorių sukurtos giesmės „Ave Maria“, bendruomenės pirmininkė Lina Maraulienė, vargonininkė Asta Šlepavičienė, seniūnas Virginijus Būdvytis ir seniūnaitis Remigijus Maraulis padėkojo už puikų koncertą. Mus visus sužavėjo solistės puikus balsas, humoro jausmas, bendravimo paprastumas ir nuoširdumas.

Po koncerto visi rinkosi Adakavo parko estradoje, kur galėjo pasmaguriauti koše su spirgučiais, Adakavo šeimininkučių (Rimos Anulienės, Indrės Gudleikytės, Danutės Lembutienės, Mildos Mėlinienės, Marytės Remeikienės, Ilonos Šaliutės, Ritos Vaičienės) pagamintais skanėstais. Vaikai džiaugėsi batuto nemokama pramoga.

15.00 valandą scenoje pasirodė Adakavo saviveiklininkai, vadovaujami Petro Bartkėno ir Astos Šlepavičienės, jiems padėjo ir Artūras Maurius. Susirinkusieji į šventę klausėsi kapelos muzikantų nuotaikingo grojimo, viso choro dainininkų skambių melodijų. Koncertą vedė Regina Bartkėnienė ir Saulius Vingis. Neliko nepasveikintai ir Jonai bei Janinos, net viena mažoji Jonė. Visus pralinksmino šauniosios „Vijūnės“ šokėjos iš Vaidilų.

Vėliau į sceną pakilo Nemakščių vyrų vokalinio – instrumentinio ansamblio vyrai, vadovaujami Juozapo Juščiaus, ir Nemakščių kultūros centro moterų šokių kolektyvo šokėjos, vadovaujamos Linos Andrulienės ir Živilės Lembutienės. Jų linksma, nuotaikinga muzika ir puikūs šokiai nepaliko abejingų.

Šventė baigėsi grupės 16 Hz koncertu, Joninių laužo uždegimu. Niekas neišsigando įkyraus lietaus. Į šventę suvažiavo tiek žmonių, kad sunku buvo rasti, kur mašiną pasistatyti.

Šventės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja rėmėjams (be jų vienokio ar kitokio indėlio nebūtų pavykę suorganizuoti visiems patikusią šventę):

Rimai ir Arvydui Anuliams, Arūnui Bladžiui, Vidui Bičkui, Ženetai Cinokienei, Agnei Gailienei, Jolitai ir Raimondui Griškams, Algirdui Grybauskui, Jūratei Latožienei, Ignacui ir Rasai Laugaliams, Danutei ir Petrui Lembučiams, Almai ir Romualdui Levanauskams, Svajūnui ir Rokui Macaičiams, Remigijui Marauliui, Silvijai ir Vytautui Paltanavičiams, Laimai ir Virgilijui Paulauskams, Kęstučiui Remeikiui, Tomui Remeikiui, Linai ir Alvydui Rimkams. Editai Šimkienei, Jonui Vaičiui iš Šiaulių, Rolandui Valančiui, Irenai Valauskienei, Danutei ir Stanislovui Valuckiams, Redai Vertelienei,  Rimai Vertelytei, Alvydui Zubrickui,Tauragės rajono savivaldybei .

Pridedu ir bendruomenės pirmininkės Linos Maraulienės padėkos žodžius, tiesa, šiek tiek patrumpintus, nes kai ką paminėjau savo informacijoje.

„Štai ir prabėgo mūsų ilgai laukta Joninių šventė ADAKAVO bendruomenėje. Džiaugiuosi, kad jums patiko ir noriu iš visos širdies padėkoti pirmiausiai RĖMĖJAMS. Dėkoju Adakavo parapijos klebonui Arūnui Bladžiui ir globos namų direktorei Kristinai Anulienei už paramą ir bendradarbiavimą, Angelei Neteckienei už bažnyčios papuošimą, Reginai ir Petrui Bartkėnams, Astai Šlepavičienei, Paulinai Šlepavičiutei ir Artūrui Mauriui už meninę dalį. Už paramą nuoširdžiai dėkoju Tauragės r. savivaldybei ir merui Sigitui Mičiuliui (už batutą vaikams),  Skaudviles seniūnui Virginijui Budvyčiui ir jo komandai. Vaidilų bendruomenės merginoms ir pirmininkei Giedrei Jankauskienei už aktyvų dalyvavimą. Džiaugiuosi suteikta pagalba ruošiantis ir šventės metu  Rolandui Gudavičiui, Vilmai Bertašienei, Rimai Vertelytei, Ingridai ir Rolandui Karčiauskiams, Jolantai Paulauskienei, Daliai Kaminskienei, Kazimierui Kariniauskui, Dainiui Kaminskui, Petrui ir Vidui Radžiams, Juditai ir Lidijai Remeikytėms, Salomejai Pipirienei, Aušrai Petrylienei, Laimai Paulauskienei, Reginai Gudavičienei, Tadui Antanavičiui, Antanui Račkauskui, Sauliui ir Reginai Vingiams, Kęstučiui Šireikiui, Stanislovui Ačui, Jonui ir Alfredui Griškams, Kristinai Knystautaitei; Joninių mugės šeimininkutėms; visiems Adakavo saviveiklininkams už programą; už sveikinimo žodį – Ritai Grigalienei; atlikėjams –  Juditai Leitaitei ir jos akompaniatoriams, Nemakščių vyrų vokaliniam-instrumentiniam ansambliui ir šokėjoms, grupei 16Hz IR VISIEMS ATVYKUSIEMS Į ŠVENTĘ.“

Zita Jarašūnienė

Nuotraukos Petro Bartkėno, Zitos Jarašūnienės, Ritos Grigalienės.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.