Dėl koronaviruso prevencijos

Informuojame, kad Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centras, organizuodamas prevencijos ir kontrolės priemones bei atsižvelgdamas į nepalankią naujojo koronaviruso epidemiologinę situaciją Šiaurės Italijoje, 2020 m. vasario 24 d. papildė COVID-19 įtariamo atvejo apibrėžimą, prie epidemiologinių kriterijų įtraukiant keliavusius asmenis Šiaurės Italijoje (Veneto, Lombardijos, Pjemonto ir Emilijos –  Romanijos regionai).

Sveikatos apsaugos ministerija išplatintame pranešime, visų keliautojų, per pastarąsias 2 savaites (14 dienų) buvusių ne tik Kinijoje bet ir Šiaurės Italijos minėtuose regionuose, prašo registruotis užpildant NVSC interneto svetainėje pateikiamą anketą ( http://nvsc.lrv.lt/covid-19  ). Pajutus į gripą panašius simptomus tokie asmenys nedelsiant turi kreiptis bendruoju pagalbos tarnybų telefonu 112.

Atsižvelgdama į tarptautinių ekspertų išvadas, Sveikatos apsaugos ministerija ir NVSC prie SAM rekomenduoja žmonėms, kurie neseniai grįžo iš Kinijos ir Šiaurės Italijos, 14 dienų nuo paskutinės buvimo minėtose šalyse dienos likti namuose ir stebėti savo sveikatos būklę.

Apsauga

rankos

SAM-Koronavirusas-ką daryti

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.