Prasidėjo vaikų vasaros stovykla

34

Nuo vakar, 2022 m. liepos 11 dienos, Adakavo bendruomenėje prasidėjo vaikų vasaros stovykla. Stovyklą pasiruošę lankyti 20 įvairaus amžiaus vaikų.

Praėjo tik dvi mūsų draugystės dienos. Sakau draugystės, nes mes čia visi draugai, visi šilti, geri, draugiški. Ir tikrai artimesni, nei iki šiol buvome. Ši diena, kaip ir pirmoji, buvo linksma, kupina daug energijos, džiaugsmo, gerų emocijų ir juoko.

Pirmiausia ir svarbiausia vaikai. Čia jie laimingi. Draugauja žaidžia, linksminasi. Žinoma, neapsieiname ir be įvairiausių užsiėmimų, žaidimų, edukacinių veiklų. Veikia ir kūrybinės dirbtuvėlės. Piešiame, spalviname. Jau spėjome pasigaminti ir muiliukų, ir gintaro apyrankių.

Šiandien mus aplankė Adakavo kaimo bibliotekininkė Regina Vingienė. Ji pakvietė pasisvečiuoti savo antruose namuose – bibliotekoje. Buvo vaikų, kurie čia lankėsi pirmą kartą, bet tikimės, kad ne paskutinį. Vartėme knygeles, žiūrėjome paveikslėlius, radome įdomių, linksmų žaidimų. O pasakų gražumas stebino mažuosius! Vyresnieji vaikai suskubo žaisti stalo ir judriuosius žaidimus! Po apsilankymo Regina mus vaišino savo keptais šiltut šiltutėliais vafliais su uogiene! Koks skanumėlis, kaip visiems patiko. Sakome AČIŪ Reginai ir, be abejo, laukiame sugrįžtančios!

Iš pat ryto pas mus atskubėjo Milda Mėlinienė. Pagalba ir gera kompanija mums buvo pačiu laiku! Ačiū, Milda! Tavo pagalba mūsų mažiausiems labai svarbi, kartais pritrūksta dar vienų rankų ar net kelių pirštų, be kurių neina išsiversti.

Galime pasidžiaugti mūsų tėveliais, kurie augina kultūringus, jaučiančius pagarbą vyresniems, atsakingus, atsargius, drausmingus, o taip pat laisvus ir kūrybingus vaikus. Aš asmeniškai džiaugiuosi, kad jų tiek daug sutikau vienoje vietoje, turiu galimybę pabendrauti ir susipažinti iš arčiau. Ir tikrai galiu pasakyti, kad vis dėl to gyvenimas yra gražus.

Bendruomenės pirmininkė Ilona Šaliutė

Nors oras šiandien NE-KAŽ- KĄ,

Bet Adakavo vaikų stovykloje virė veikla.

Vaikų bibliotekon tiek prigužėjo,

Kad kambarėlis per siūles braškėjo.

Susipažinom, apžiūrėjom, pakalbėjom,

O knygutės viena po kitos į rankutes ėjo.

Tada su knygom, žaidimais, žurnalais

Parbėgom į erdvią bendruomenės salę.

Čia skaitėm, žaidėm, šurmuliavom,

Vaflius kepėm, ragavom,

Apyrankes vėrėm, linksmai dainavom.

BUVO LABAI SMAGU

Bibliotekininkė Regina Vingienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.