NUOSTABI JONINIŲ ŠVENTĖ

AA

Yra laikas, kai laukiame švenčių. Yra laikas, kai jas tik prisimename.

Ne taip seniai skambėjo muzika. Liejosi juokas. Šventėme Adakavo kraštiečių Joninių sueigą. Ši šventė tradicinė, tęsiasi ne vienerius metus. Tai laikas, kai į savo kraštą grįžta vaikai, parvažiuoja giminės, suguža čia kadaise gyvenę žmonės, lankomi kapai.

Bendruomenėje vyksta judesys ruošiantis didžiausiai metų šventei. O jos sulaukus – linksmybės iki vidurnakčio. Į mūsų kraštą atvyksta svečių iš kaimyninių bendruomenių ir POP atlikėjų. Šiais metais mus aplankė vokaliniai ir šokių kolektyvai: TKC folkloro ansamblis „Radasta“, Skaudvilės kultūros namų folkloro ansamblis „Inkstiliuks“, kapela „Dobilas“, duetas „Rasa ir Albinas“, jaunosios šokėjos iš Pilsūdų kultūros namų. Taip pat koncertavo Justinas Lapatinskas ir Lady Caramel. Matėme „Hefaisto“ iš Trakų ugnies šou. Įgarsinimo paslaugą teikė Darius Vasiliauskas. Vaikai pramogavo IŠSITAŠKOM batutuose ir BATUTYNO putose. Veikė lauko prekyba.

Vieninga bendruomenė – tai didelė jėga, galinti padaryti didelius darbus ir įveikti sunkumus drauge. Todėl noriu padėkoti visiems bendruomenės nariams, kurie vienaip ar kitaip padėjo ruoštis Joninėms.

Už pagalbą ruošiantis šventei dėkoju visiems visiems (patalpų ir aikštės tvarkytojams, vainikų pynėjoms, erdvės puošėjams, šeimininkėmss ir šeimininkutėms…), mūsų daug, todėl nevardinsiu, nes bijau ką praleisti.

Šventę rėmė:

Screenshot_20221205_110005

 

1-3

1-2

Juozas Jocius, Linai Lopė, Rokas Macaitis, Vita Račkauskienė, Tomas Remeikis, Edita Valančienė, Linas Valuckis, Reda Vertelienė.

Už šventės įamžinimą sakau AČIŪ mūsų jaunimui: Julijai Paltanavičiūtei (nuotraukos), Lukui Jociui, Orestui Meiliui, Nojui Meiliui (https://youtu.be/yqi9CVlO_9U)

 

Ačiū visiems Adakavo saviveiklininkams, kad repetavote ir galėjome Joninių šventėje parodyti puikų rezultatą, koncertuoti drauge ir būti bendrystėje. Taip pat, kad visi dalyvavote šv. Mišiose (šv. Mišias aukojo klebonas Ramūnas Gerdauskas) ir džiuginote savo balsais adakaviškius ir svečius. Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė bosinė gitara! Ačiū Rasai Bartkuvienei, kuri padėjo, kad meno vadovas Albinas Rukas prisijungtų prie mūsų! Taip pat prisijungusiam prie ansamblio dėkojame ir Povilui Vaičiui. Jis prisijungė prie mūsų su akustine gitara. Ačiū Linai Maraulienei už mūsų suknelių grožį. Ačiū už šaunų iniciatyvumą suburti mus visus Astai Šlepavičienei. Jeigu ko ir nepaminėjau, esu tiesiog be galo dėkinga. Jūs visi nuostabūs!

Dėkoju mus aplankiusiems ir sveikinusiems svečiams: Tauragės savivaldybės nariui, Skaudvilės krašto bendruomenės pirmininkui VIDUI BIČKUI, seniūnui GEDIMINUI DINAPUI, Adakavo Šv. Jono Krikštytojo parapiją aptarnaujančiam klebonui RAMŪNUI GERDAUSKUI,  Seimo narės AUŠRINĖS NORKIENĖS patarėjai AUŠRAI KULIKAUSKIENEI, Trepų bendruomenės pirmininkei JOLANTAI SKRODENIENEI

Nuoširdžiausiai dėkoju šventės partneriams:

Adakavo socialinės globos namams ir jų direktorei KRISTINAI ANULIENEI, Adakavo bibliotekos bibliotekininkei REGINAI VINGIENEI, Adakavo kultūros namams, PAULINAI ŠLEPAVIČIŪTEI ir ASTAI ŠLEPAVIČIENEI.

Džiaugiuosi, kad mūsų būrys didėja, kad jungiasi jaunoji karta, nes JIE – MŪSŲ ATEITIS!

Tikriausiai turėčiau pasakyti ačiū likimui už tiek daug sutiktų nuostabių žmonių.

Bendruomenės pirmininkė Ilona Šaliutė

ir kultūros namų meno vadovė Paulina Šlepavičiūtė

Dar nuo bendruomenės narių noriu pridėti, kad šventę vedė Ilona Šaliutė ir Saulius Vingis. Jie puikiai susitvarkė su savo pareigomis, sugebėjo suvaldyti didžiulę minią šventės dalyvių ir svečių. AČIŪ JUMS.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.