Vyrai skaitė vaikams

2012 m. lapkričio 10 d. Adakavo bibliotekoje vyko Tauragės rajono viešosios bibliotekos projekto „Garsūs vyrai skaito vaikams“ antrasis etapas.

Adakavo kaimo bibliotekoje vaikams skaitė Saulius Vingis, žinomas kaip geras Skaudvilės bendruomenės teatro aktorius, Adakavo vokalinio vyrų ansamblio narys ir šiaip aktyvus bendruomenės narys. Jis  skaityti pasirinko vaikų labai mėgstamo, linksmas istorijas rašančio lietuvių rašytojo Vytauto Račicko apsakymus.

Vaikai labai susidomėję klausė linksmų apsakymų herojų nuotykių ir smagiai juokėsi. Paskui, vaišindamiesi kvapnia arbata ir saldumynais, su bibliotekininke Regina Vingiene aptarė išklausytas istorijas, rinko labiausiai patikusią, kalbėjo, kaip nereikėtų elgtis. Tik du vaikai, paklausti, ar tėveliai jiems paskaito knygučių, atsakė, kad jiems prieš miegą pasakų paskaitydavo ne tik mama, bet ir tėtis.

Renginio metu prisijungė pora lankytojų iš Adakavo socialinės globos namų. Jiems irgi patiko klausyti pasakojimų ir kartu pasivaišinti. Bibliotekininkė Regina Vingienė visada stengiasi, kad šių namų gyventojai nejaustų socialinės atskirties.

Renginys vaikams patiko.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.