Šventė Adakavo parapijoje

Šv. Cecilija, panaudota http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2012-11-22-sv-cecilija-kankine-slovintoju-globeja/91079 medžiaga.

2014 m. lapkričio 22 d. kunigo r. m. mgr. Stasio Šlepavičiaus ir vargonininkės Astos Šlepavičienės pakviesti į bendruomenės namus rinkosi Adakavo šv. Jono Krikštytojo bažnyčios choristai ir pastoracinės grupės nariai.

Lapkričio 22 d. laikoma Šv.Cecilijos, muzikantų diena. Europoje šventoji Cecilija buvo laikoma vargonininkų, instrumentų gamintojų, muzikantų, dainininkų ir poetų globėja.

Šventės pradžioje kunigas Stasys Šlepavičius pasveikino visus, palaimino įspūdingai serviruotą stalą, choristai ir bendruomenės pirmininkas Romualdas Levanauskas pasveikino Adakavo bažnyčios vargonininkę Astą Šlepavičienę ir Nemakščių bažnyčios vargonininką Mindaugą Janušauskį.

Asta Šlepavičienė pakvietė choristus kartu pagiedoti. Vėliau Mindaugas Janušauskis į sceną pakvietė Angelą (Kristina Anulienė) ir  Velnią (Asta Šlepavičienė) – gėrio ir blogio simbolius. Kaip visada – gėris nugalėjo blogį. Moterys išradingai padėkojo choristams.

Džiugu, kad į šventę susirinko visi, kurie galėjo ateiti, pabuvo, pabendravo, pasikalbėjo. Labai reikalinga tokia šventė. Dėkojame kunigui Stasiui Šlepavičiui, pagrindiniam šios šventės rėmėjui.

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.